Over oneindigheid van spullen, al is het maar omdat ze soms jaren moeten liggen voor hun bestemming zich aandient. Het omgekeerde geldt ook: werken voor buiten worden zo uitgevoerd dat ze in de natuur geen blijvende indruk achterlaten.

uit 2012 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

HEEL

2017

Het gedicht HEEL schreef ik in 2011 bij een houten torso van de hand van Bart Ensing. In de jaren die volgden heeft het gedicht bewezen prima op zichzelf te kunnen staan. Ter gelegenheid van LandArt Diessen 2017 heb ik het een grote, biologisch afbreekbare versie gemaakt met tempera op jute, bevestigd henneptouw aan bamboestaken.         HEEL als ik stil ben   heel stil   hoor ik de wolken    ze
fluisteren van wereldreizen door het luchtruim
ze wachten niet tot verhalen zijn uitverteld    ze
praten door elkaar    rijgen flarden
tot nieuwe avonturen
als ik stil ben    heel stil    hoor ik de wind die
samenbalt tot stapelwolken en als ze
uitwaaieren tot geen wolk meer te zien is
echoot het laatste verhaal
in het diepste diepblauw
als ik stil ben    heel stil    hoor ik flarden wegvallen
hoor ik stilte groeien    ik strek me uit en reik
vanaf vaste grond naar diepblauwe leegte
waarin alles is
waarin niets weegt

ER IS GENOEG

2014

Het kaarsenblad uit de kringloopwinkel heeft jaren geduldig gewacht om uiteindelijk te worden bedolven onder verschillende kleuren en koffieprut, om vervolgens te worden bekrast. Er volgde een weekend in de buitenlucht. De barsten in de koffieprut maakten het lastig om de tekst te kunnen lezen. Maanden verstrijken tot ineens het passende kleurenschema opduikt: chocoladebruin en roomwit. Naden opvullen met meer koffieprut, van kleur laten verschieten en kijk... er is genoeg!  

Opschudding

2013

alle opschudding ten spijt bleef waar het om draaide onopgemerkt     Gevonden in de kringloopwinkel: een fotoprint op canvas. Het stelde een vakantiekiekje voor dat tegen een huiselijke achtergrond was geplaatst, alles in roze en rode tinten. Jarenlange blootstelling aan daglicht kan daar aan hebben bijgedragen, wie zal het zeggen. Een onooglijk ding eigenlijk, maar mooi afgewerkt en op een fijne maat. Prima uitgangsmateriaal voor iets heel anders! Opschudding ontstond meditatief. Muziek, handbewegingen en toegang tot diepere lagen in het bewustzijn zijn de ingrediënten.

past niet

2013

WAT JE WILT MEENEMEN PAST NIET IN JE ZAKKEN     Oude jurk hergebruikt als drager van nieuw werk.

ER VOOR JE ZIJN

2013

Half augustus 2013 werkten 25 kunstenaars een weekend lang in het Voorhoutse Overbosch. De organisatie stelde panelen beschikbaar om ter plekke op te werken. Een uitspraak die mij van koers deed wijzigen vond via diverse kleurlagen en zand op de werkplek zijn bestemming in oranje.

Troost

2012

In de metalen bus zaten theezakjes, toch zal het geen toeval zijn dat de bus exact de juiste maten heeft voor koffiepads. Gepersonaliseerd met dit geschilderde gedichtje voor een rusteloze wereldreiziger.   TANIGE VOGEL WIEKT OP KRACHT   GEROUTINEERDE VLEUGELS BRENGEN TROOST   Kijk voor de hele prent bij Troost in de groep Pen en penseel.