OP ADEM - let op: er is alleen nog plaats in augustus!

In de zomer van 2016 ging ik naar een relaxweek in het Noord-Franse Viller met de uitnodiging heel veel boeken mee te nemen en lekker in het gras te liggen. Natuurlijk ging ik aan het eind van de week gewoon weer naar huis, maar met grote tegenzin.

De plek had bezit van mij genomen. De rust en de ruimte in en om huis en tuin worden versterkt door het golvende boerenlandschap. Hier is niets, hier kan alles. Dat niets nestelde zich in mijn haarvaten. Thuis in Utrecht gaat altijd alles door en zwenkt mijn aandacht van het een naar het ander. Vaker boven het oppervlak dan eronder. In Viller maakte mijn aandacht een duikvlucht tot in alle hoeken van het onderbewuste. Dat smaakt naar meer.

Het is de ideale plek om te grasduinen in alles waar je in het gewone dagelijkse leven aan voorbij gaat, om onder te duiken in de ruimte van de tijdloosheid van het prachtig gerenoveerde vakwerkhuis en van de streek Lotharingen. Het is er stil en ruim. De tijd golft er als het landschap.

 

yoga-schrijfweek OP ADEM

Sinds mijn kennismaking met Les Ateliers de Viller organiseer ik er samen met Esther van den Bos van Lucky Yoga ieder jaar een of twee maal een yoga-schrijfweek: ontspannen ruimte om in woorden te vangen wat jou lucht geeft in je leven. We beginnen elke dag met een yogales en na het ontbijt gaan we schrijven aan de hand van kleine, concrete, grote en vrije schrijfopdrachten. We hebben een prachtige tuin tot onze beschikking, dus als het even kan zijn we buiten.

Na de lunch ligt de middag open. In de omgeving van het huis kun je heerlijk wandelen, luieren in huis of tuin, verder schrijven of je onder handen laten nemen voor een ontspanningsmassage. ’s Avonds wordt er met liefde voor je gekookt.

In juni laven we ons aan de zon die recht boven ons hoofd staat. Tijdens de yogalessen deze week extra veel zonnegroeten. We gaan met schrijfopdrachten buiten op zoek naar de donkerste uithoeken in onszelf. Wat dragen we ongezien met ons mee en wat heeft ons dat te zeggen? Welke reis zou die bagage kunnen maken als je er de volle zon op laat schijnen?

In augustus schijnt de zon onder een heel andere hoek. Misschien zit er al een zweem van najaar in de zomerlucht. Wat laten we hier achter om ruimte te maken voor nieuwe energie?

Ervaring of voorkennis is niet nodig.

  • wanneer        17 - 23 juni 2018 en 19 - 25 augustus 2018
  • waar              Les Ateliers de Viller, Frankrijk
  • voor               max. 12 deelnemers
  • prijs               € 495,- inclusief workshops, overnachtingen en maaltijden
  • aankomst      zondag aan het eind van de middag
  • vertrek          zaterdag na het ontbijt
  • vervoer         carpoolen is het handigst

Heb je interesse? Bel 06-27310275 of mail naar marion@papierenvliegtuig.eu voor meer informatie of om je aan te melden. O ja, het carpoolen wordt centraal geregeld. Wel zo makkelijk.

 

De mensen achter OP ADEM

Marion Steur is taalkunstenaar bij Papieren Vliegtuig. Tijdens de schrijfworkshops bewandelt ze verschillende wegen om de persoonlijke schrijfprocessen te laten stromen. Esther van den Bos is yogadocent bij Lucky Yoga. Esther geeft yoga in verschillende stijlen. De dagelijkse lessen stemt ze af op de inhoud van de schrijfworkshops en op wat er leeft in de groep. Bertina Links verzorgt het eten, houdt rekening met bijzonderheden en zet iedere avond een vegetarische maaltijd op tafel.

 

De plek voor OP ADEM

We verblijven tijdens deze week is het grote vakwerkhuis uit 1850 van de Utrechtse vereniging Les Ateliers de Viller (http://www.lesateliersdeviller.nl/). Het ademt vele jaren toewijding van heel veel handen. Nog elk jaar zijn er werkweken waarin de vereniging weer flink klust. Liefdewerk. Het is een heerlijk onderkomen dat steeds meer af is. In de tuin kun je een tent opzetten, workshops houden, kampvuur stoken, luieren, eten, lome tijd doorbrengen en er zijn een bloementuin en een kruidentuin. Er zijn tien kamers: twee eenpersoons en acht tweepersoons. Helemaal achterin de tuin staat een tuinhuisje dat dienst doet als extra slaapkamer.