In de zomer van 2016 ging ik naar een relaxweek in het Noord-Franse Viller met de uitnodiging heel veel boeken mee te nemen en lekker in het gras te liggen. Natuurlijk ging ik aan het eind van de week gewoon weer naar huis, maar met grote tegenzin.

De plek had bezit van mij genomen. De rust en de ruimte in en om huis en tuin worden versterkt door het golvende boerenlandschap. Hier is niets, hier kan alles. Dat niets nestelde zich in mijn haarvaten. Thuis in Utrecht gaat altijd alles door en zwenkt mijn aandacht van het een naar het ander. Vaker boven het oppervlak dan eronder. In Viller maakte mijn aandacht een duikvlucht tot in alle hoeken van het onderbewuste. Dat smaakt naar meer.

Het is de ideale plek om te grasduinen in alles waar je in het gewone dagelijkse leven aan voorbij gaat, om onder te duiken in de ruimte van de tijdloosheid van het prachtig gerenoveerde vakwerkhuis en van de streek Lotharingen. Het is er stil en ruim. De tijd golft er als het landschap.

 

yoga-schrijfweek OP ADEM

Sinds mijn kennismaking met Les Ateliers de Viller organiseerde ik er samen met Esther van den Bos van Lucky Yoga tweemaal een yoga-schrijfweek met elke dag met een yogales en een schrijfworkshop in de prachtige tuin.

 

De plek voor OP ADEM

Het grote vakwerkhuis uit 1850 van Les Ateliers de Viller ligt op ongeveer 500 km van Utrecht. In de tuin is plaats om je tent opzetten, workshops te houden, kampvuur te stoken, en natuurlijk om te luieren, eten en lome tijd door te brengen. Er zijn tien kamers: twee eenpersoons en acht tweepersoons. Helemaal achterin de tuin staat een tuinhuisje dat dienst doet als extra slaapkamer.

Heb je interesse in toekomstige workshops? Bel 06-27310275 of mail naar marion@papierenvliegtuig.eu voor meer informatie.